Technologia Żywności - cukrownictwo

Na blogu opisywana jest teoria z zakresu technologii żywności: cukrownictwa, piekarstwa i innych technologii. Znajdą się również wzmianki na temat chemii spożywczej i prawa żywnościowego - wszystko to, co powinien wiedzieć każdy technolog żywności.

Strony

  • Strona główna
  • Słownik
  • Spis treści
  • Materiały
  • Cukrownie w Polsce
  • Przydatne linki
  • Kontakt
  • Spożycie cukru w 1928 roku
  • Monety

Spis treści

Strona, na której się znajdziesz ma za zadanie ułatwić Ci poruszanie się na blogu.

Cukrownictwo
  • Burak cukrowy
  • Produkcja cukru - podstawy
  • Gospodarka cieplna cukrownii
Ekstrakcja
  • Dyfuzja w ekstrakcji
  • Przeciwprąd wody i krajanki
Oczyszczanie
  • Cel nawapniania i saturacji 
  • Straty ciepła w saturacji
  • Wpływ niecukrów na czystość soków
Zagęszczanie



Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest
Strona główna
Subskrybuj: Komentarze (Atom)

Etykiety

  • Cukrownictwo (13)
  • Filmiki (4)
  • Podstawy chemiczne (2)
  • Pozostałe (2)
  • Prawo Żywnościowe (1)
  • Słownik (6)
  • Urządzenia (1)

Szukaj w blogu

Archiwum bloga

  • marca (2)
  • maja (11)
  • kwietnia (2)
  • marca (3)
  • maja (1)
  • kwietnia (8)
  • marca (2)

Polecamy

  • Palenie papierosów
  • Skutery forum
  • Barwniki spożywcze

Reklama

Reklama

Motyw Rewelacja. Autor obrazów motywu: Maliketh. Obsługiwane przez usługę Blogger.