Technologia Żywności - cukrownictwo

Na blogu opisywana jest teoria z zakresu technologii żywności: cukrownictwa, piekarstwa i innych technologii. Znajdą się również wzmianki na temat chemii spożywczej i prawa żywnościowego - wszystko to, co powinien wiedzieć każdy technolog żywności.

Strony

  • Strona główna
  • Słownik
  • Spis treści
  • Materiały
  • Cukrownie w Polsce
  • Przydatne linki
  • Kontakt
  • Spożycie cukru w 1928 roku
  • Monety

Materiały

Cukrownictwo
Gęstości wodnych roztworów sacharozy oznaczone piknometrycznie w 20ºC (wg Plato-Domke - Biuro Standardów USA)
Rozpuszczalność sacharozy w wodzie w różnych temperaturach (wg Varinecza)
Skład chemiczny malasu 
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest
Strona główna
Subskrybuj: Posty (Atom)

Etykiety

  • Cukrownictwo (13)
  • Filmiki (4)
  • Podstawy chemiczne (2)
  • Pozostałe (2)
  • Prawo Żywnościowe (1)
  • Słownik (6)
  • Urządzenia (1)

Szukaj w blogu

Archiwum bloga

  • marca (2)
  • maja (11)
  • kwietnia (2)
  • marca (3)
  • maja (1)
  • kwietnia (8)
  • marca (2)

Polecamy

  • Palenie papierosów
  • Skutery forum
  • Barwniki spożywcze

Reklama

Reklama

Motyw Rewelacja. Autor obrazów motywu: Maliketh. Obsługiwane przez usługę Blogger.