Można również samemu kupić barwniki spożywcze i zafarbować cukier, dzięki czemu otrzyma się kolorowe kostki cukru. Otrzymane kostki cukru można również wykorzystać w ten sposób, że zamoczy się je w spirytusie, ułoży na wierzchu lodów i podpali (płonące lody).
Na blogu opisywana jest teoria z zakresu technologii żywności: cukrownictwa, piekarstwa i innych technologii. Znajdą się również wzmianki na temat chemii spożywczej i prawa żywnościowego - wszystko to, co powinien wiedzieć każdy technolog żywności.
niedziela, 27 maja 2012
Jak zrobić cukier w kostkach?
Już kilka razy spytano mnie jak zrobić cukier w kostkach. Wiadomo, że można taki kupić w sklepe, jednakże jak zrobi się go samemu, to można mieć z tego trochę frajdy. Stworzenie własnych kostek cukru nie jest trudne a samo wykonanie idealnie obrazuje poniższy filmik.
Można również samemu kupić barwniki spożywcze i zafarbować cukier, dzięki czemu otrzyma się kolorowe kostki cukru. Otrzymane kostki cukru można również wykorzystać w ten sposób, że zamoczy się je w spirytusie, ułoży na wierzchu lodów i podpali (płonące lody).
Można również samemu kupić barwniki spożywcze i zafarbować cukier, dzięki czemu otrzyma się kolorowe kostki cukru. Otrzymane kostki cukru można również wykorzystać w ten sposób, że zamoczy się je w spirytusie, ułoży na wierzchu lodów i podpali (płonące lody).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz